110721-lotus evora polizia

Italienska polisen köper Lotus Evora

Det blev ingen Aventador för den italienska polisen, i alla fall inte nu. Istället har man nu, inför Italiens 150-årsjubileum, valt att köpa Lotus Evora S till den militära polisstyrkan Carabinieri.

Italienska polisen har tidigare köpt Lamborghini Gallardo, och vi kunde tidigare i år visa föreslagna bilder på en polisiär version av nya Lamborghini Aventador. Någon sådan har det inte blivit än, men i dag blev det officiellt att man köpt in nya insatsbilar för militärpolisen Carabinieri – i form av Lotus Evora S.

 Inköpet av Lotus Evora S sker i samband med firandet av 150-årsjubileet för Italiens enade och ska vara stationerade i Rom och Milano. Bilarna får också en hel del specialfunktioner installerade så som infraröda kameror och koppling till centrala polisiära databaser, förutom blåljus och sirener. Även en kyld förvaring för organtransport finns i bilarna. 

 Det finns inga uppgifter om hur många Lotus Evora den italienska poliskåren beställt, men de första lämnades över av Group Lotus vd Dany Bahar tidigare i dag. Bahar kunde då också vara glad över att Lotus i sin årsredovisning, som presenterades i dagarna, också lyckats vänd företaget till vinst. Detta tack vare ökad efterfrågan, dels på Lotusbilar, men framförallt på Lotus ingenjörstjänster som ökat med 30% över det senaste året.