Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100627-volvo-vd-jacoby
100627-volvo-vd-jacoby
100627-volvo-vd-jacoby
100627-volvo-vd-jacoby

Jacoby pekas ut som ny vd för Volvo

Stephen Odell är på väg bort som vd för Volvo PV och nu pekas Stefan Jacoby ut som hans efterträdare. Jacoby är för närvarande högste chef för Volkswagen i USA och enligt tysk media är han redan klar för chefsjobbet hos Volvo.

 Stephen Odell kommer med all sannolikhet att lämna Volvo Personvagnar när försäljningen till Geely genomförs och han väntas bli ny chef för Ford Europe. Vem som ska efterträda honom är fortfarande okänt men det har spekulerats vilt. Det mest osannolika ryktet sa att Saabs vd Jan Åke Jonsson var en av kandidaterna till posten som högsta höns för Volvo. Från Tyskland kommer nu aningen mer trovärdiga uppgifter där Volkswagens USA-chef Stefan Jacoby namnges som näste vd för Volvo.

Frankfurter  Allgemeine Zeitung hänvisar till insatta källor som säger att 52-årige Jacoby ska kliva in efter Odell som i sin tur går vidare till att bli vd för Ford Europe så fort Volvo-köpet är slutfört. Att Jacoby är på väg att flytta på sig är bekräftat. Volkswagen säger i ett uttalande att de kontraktsförhandlar med Jacoby och att Michael Lohscheller och Mark Barnes kommer att sköta hans uppgifter tills dess att förhandlingarna är färdiga.

Jacoby har varit VW:s USA-chef sedan 2007 och han har bland annat hunnit minska kostnaderna, utveckla de första USA-specifika modellerna, etablera en ny VW-fabrik i Tennessee samt flytta högkvarteret från Michigan till Virginia. Han har arbetat för Volkswagen sedan 1985, med undantag för en kortare sejour i Japan och hos Mitsubishis europeiska avdelning. 

Läs mer