Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jaguar C-X75
Jaguar C-X75
Jaguar C-X75
Jaguar C-X75

Jaguar C-X75 – nya bilder och film på vackra superhybriden

Du har väl inte glömt Jaguar superhybrid C-X75? Det har inte vi, inte heller Jaguar som nu har lagt upp lite nya bilder på bilen i samband med att Autocar har kört den läckra skapelsen.

Nej, tyvärr har inte Jaguar ändrat sig. Beslutet att inte gå vidare till produktionsfasen av C-X75 kvarstår. Men Jaguar vill gärna att vi påminns om vad vi gick miste om. De har på sin Facebook-sida lagt ut fem nya bilder (se dem nedan) på C-X75 i en annan kulör än tidigare. Förmodligen har de gjort det eftersom brittiska Autocar bara för några dagar sedan publicerade sin film från när de kände, klämde och provkörde den extrema hybridbilen (filmen ser du även den nedan).

Det var på Parissalongen 2010 som Jaguar C-X75 stal showen. Formerna lockade stor publik, men innehållet var nästan snäppet vassare än utsidan. Drivlinan bestod nämligen av två turbinmotorer och fyra elmotorer. Riktigt så bra var inte produktionsversionen tänkt att bli. I stället hade britterna placerat en 1,6-liters bensinmotor som med hjälp av turbo och kompressor lämnade ifrån sig makalösa 507 hästkrafter. Men inte nog med det. Två elmotorer pumpade upp totala effekten till över 850 hästkrafter. Helt i paritet med de senaste supersport(hybrid)bilarna LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder.

 0-100 under tre sekunder, 0-160 km/h under sex sekunder och över 350 km/h i toppfart. Prestandasiffrorna för C-X75 skäms inte för sig, även om de aldrig blev av.

Jaguars anledning till att de fimpade modellen var den ekonomiska gungning som världen försatts. Jaguar såg det som lönlöst att erbjuda en superbil för några miljoner kronor i tider som dessa. Ferrari, McLaren och Porsche tänkte uppenbarligen inte i de banorna.

Däremot säger Jaguar nu att det C-X75 visade upp kan tänkas finnas i andra framtida produkter, på ett eller annat vis.

Njut nu av filmen och de många bilderna nedan.

https://youtu.be/CspcnZ1IBs8?width=575&height=353