Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jaguar F-Pace världens snabbaste suv

Lister trimmar Jaguar F-Pace. Den klassiska brittiska sportbilstillverkaren hävdar att det kommer bli världens snabbaste suv.

Det återuppståndna märket Lister fick nya ägare 2013 och tidigare i år lanserade man modellen Lister 5.0 V8 Coupé – en uppdaterad Jaguar F-Type R med 666 hästkrafter som ska tillverkas i 99 exemplar. En bil god för 335 km/h och som klarar av sprinten 0-100 km/h på 3,2 sekunder.

Nu har man via sitt Twitterkonto gjort klar att man snart ska lansera ”världens snabbaste suv”. Med meddelandet följer bilden ovan som visar delar av en Jaguar F-Pace som i SVR-utförande ger 550 hästkrafter. Källor hävdar att bilen kommer att tillverkas i en upplaga av 250 exemplar.

Begreppet ”snabb” kan ju betyda flera saker men i kampen på titeln får Listers höjdare ta sig an Lamborghini Urus med en acceleration 0-100 km/h på 3,6 sekunder och Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio som slagit rekord på Nürburgring med tiden 7 minuter, 51 sekunder och 7 tiondelar.

Lister har en lång tradition som Jaguar-trimmare men har även tillverkat egna modeller som Lister Storm från 1993 som då hade världens största V12:a (sju liter) för gatbruk sedan andra världskriget.