Jaguar F-Type
Jaguar F-Type

Jaguar F-Type avslöjad!

Jaguars lilla tvåsitsiga roadster F-Type ska inte visas upp förrän om några dagar. Men vi har redan första bilden.

Vi fick en bild skickad till oss alldeles precis, en bild som Jaguar av någon märklig anledning skickat ut till fel person. Denna person skickade den vidare till bland annat teknikensvarld.se. Det tackar vi för eftersom bilden är den första där vi får se Jaguar F-Type för första gången utan maskering.

Några detaljer kom inte med bilden men att den är sportig misstänker vi med tanke på Jaguars varumärkeschef Adrian Hallmarks uttalande i våras. Han sa att Jaguar har ett sportigt hjärta och att det hjärtat kommer att slå starkare än någonsin i F-Type. Han sa också att Jaguar ska bli marknadsledande inom segmentet som F-Type ska lira i.

Under huven kommer vi att finna en nyutvecklad V6-motor med mycket karaktär. En ny åttastegad automatlåda kommer att kopplas till den.

Mycket mer vet vi faktiskt inte i nuläget, inte mer än att bilen är väldigt lik konceptbilen C-X16 från Frankfurtsalongen förra året, dock utan tak. Dessutom vet vi att den kommer att bli lätt då aluminium är huvudingrediensen i chassi- och karosskonstruktionerna.

Nå, vad säger du? Är F-Type som du tänkte dig?