Jaguar F-Type Coupé

Jaguar F-Type Coupé snart här

Här är första bilden på vad som kommer att bli Jaguars sportigaste modell någonsin. Det handlar förstås om F-Type Coupé som lanseras om ett par veckor och väntas komma i flera extrema specialutföranden.

19 november visas Jaguar F-Type upp för världen på bilsalongen i Los Angeles. Då kan vi rapportera om alla detaljer och visa alla bilder, fram till dess får vi hålla till godo med denna första officiella bild som visar coupén ovanifrån. Ingenting tyder på att F-Type Coupé inte kommer att se ut mer eller mindre exakt som konceptbilen C-X16.

Hur mycket kommer att vara nytt med coupén, blir den som F-Type Cabriolet men med ett fast plåttak? Troligtvis inte! Redan vid lanseringen av cabrioletversionen fick Jaguar-folket något drömskt i blicken när den kommande coupén fördes på tal. Redan då var det tydligt att det är F-Type Coupé som är höjdpunkten.

Coupén byggs förstås på samma chassi som cabrioleten men det fasta taket kommer att ge en betydligt mer vridstyv bil och det planerar Jaguar att utnyttja genom att förädla F-Type i flera steg. Grundmodellerna får samma motorer som cabrioleten, det vill säga kompressorladdad V6 i F-Type och F-Type S och kompressorladdad V8 i F-Type V8 S. Men därutöver kan vi även vänta oss F-Type R, F-Type RS och F-Type RS-GT som blir en bananpassad extremversion i begränsad upplaga.