Foto: facebook.com/xtomidesign

Jaguar F-Type läcker som Shooting Brake

Jaguars lilla sportbil F-Type är läcker som den är, oavsett om det handlar om coupén eller cabrioleten. Men frågan är om inte denna fiktiva Shooting Brake-version knäcker de båda i snygghet.

I förra veckan presenterades Jaguar F-Type facelift. Då handlade det om coupé- och cabrioletversionerna. Nu är det inte så att Jaguar visar en tredje karossversion, tyvärr. I stället är det en illustration skapad av ungraren X-Tomi Design som får våra hjärtan att banka lite hårdare och lite fortare. X-Tomi har nämligen tagit F-Type 400 Sport Coupé och gjort om den till en Shooting Brake genom att förlänga taklinjen och därmed få en rymligare bil. Samtidigt har en iögonfallande karossfärg lagts på.

Resultatet är minst sagt lyckat och frågan är om inte illustrationen sätter igång några tankar och idéer hos Jaguars höjdare på huvudkontoret i Coventry. Vi kan ju hoppas!

F-Type Shooting Brake skulle kunna ses som Jaguars mindre svar på Ferraris GTC4Lusso.

Eftersom det är 400 Sport-versionen det rör sig om finns det under huven 400 hästkrafter som plockas ur en kompressormatad V6-motor. I coupé- och cabrioletutförande går 400 Sport att få med antingen bak- eller fyrhjulsdrift. Vilket väljer du till din fiktiva F-Type Shooting Brake?