Jaguar F-Type

Jaguar F-Type – lilla sportbilen kommer 2013

Nu är det bekräftat! Jaguar ska göra verklighet av vackra konceptbilen C-X16. F-Type, som den ska heta, lanseras som cabriolet i mitten av nästa år.

För en knapp månad sedan uttalade sig Jaguars varumärkeschef Adrian Hallmark om vad framtiden måste innehålla, nämligen en liten sportbil à la konceptbilen C-X16 som visades upp i Frankfurt för ett halvår sedan. Då sa han ”Jaguar utan en sportbil, det är som Porsche utan 911.”

I går vid öppnandet av New Yorks bilsalong höll Adrian Hallmark en liten presentation där han berättade om kommande modellen F-Type som har påskyndats i utvecklingen tack vare den fina respons Jaguar fick efter att ha visat C-X16.

– Den här bilen kommer att kallas F-Type, och den kommer att visas i produktionsform senare i år. Jaguars har ett sportigt hjärta, och det hjärtat kommer att slå starkare än någonsin i F-Type. Vi ska bli marknadsledande i detta segment som vi så länge varit frånvarande i, sa han under sitt tal.

Jaguar F-Type blir strikt tvåsitsig och kommer att byggas till stora delar av aluminium. Den ska leverera fantastiska sportbilsegenskaper och kompromisslöst belöna föraren. F-Type kommer att lanseras som cabriolet men vi misstänker att en coupéversion också finns med i planerna.

En rad av olika bensinmotorer kommer att erbjudas till F-Type, däribland ett helt ny motorfamilj.

Senare i år ska vi alltså få se bilen ordentligt för första gången och då även serveras alla detaljer. I mitten av 2013 ska det vara möjligt att gå till sin Jaguar-handlare och lägga vantarna på ett exemplar.