Jaguar F-Type

Jaguar F-Type rastas på Nardo och Nürburgring

Jaguar har nu släppt ett antal filmer med kommande sportbilen F-Type. I två av dem får vi se F-Type köra snabbt på högfartsbanan Nardo och knixiga Nürburgring.

Senare i veckan är det avtäckningen av Jaguar F-Type, en bil som vi redan vet hur den ser ut tack vare förra veckans läckta bild. Nu får vi dessutom höra den skönsjunga eftersom Jaguar har släppt några filmer för att trissa upp stämningen. I två av dessa filmer, se nedan, får vi se F-Type klämma ur sig allt den har på italienska högfartsovalbanan Nardo i södra Italien och på långa, svängiga Nürburgring i Tyskland.

Av ljudet att döma är det en V8-motor som sitter under huven på bilen. Det är ju sagt att en ny V6-motor på 340 hästkrafter utgör grundversionen av F-Type och att den med kompressor får tilläggsbeteckningen S och därmed 380 hästkrafter. V8:an som det inte pratats om speciellt mycket är en kompressormatad historia med fem liters slagvolym och många hästkrafter.

I filmen hör vi föraren säga 170 miles per hour (274 km/h) när bilen pressas i den italienska hettan. Toppfarten i denna R-version lär ligga omkring 300 km/h.

I vår är det säljpremiär för Jaguar F-Type, men håll utkik på teknikensvarld.se för det senaste om bilen om några dagar.

https://youtu.be/XvDMCnrAsIM?width=575&height=353https://youtu.be/gT8EAs4dZXw?width=575&height=353