Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jaguar Land Rover ser en framtid utan läderklädsel

Vilken klädsel föredrar du i din bil? Kanske tycker du att det ska vara läder i lyxigare bilar och tyg i enklare. I så fall får du tänka om!

När du föreställer dig insidan på en lyxigare bil, visst ser du då läder – eller? Så är det nog för många, men det håller nu på att förändras.

Den senaste biltillverkaren att erbjuda ett exklusivt alternativ till läderklädseln är Land Rover – ett märke som många förknippar med läderinredningar i alla dess former. I deras senaste bil, Range Rover Velar, erbjuds en exklusiv tygklädsel. Klädseln beskrivs som "ett exklusivt alternativ till läder" och ligger prismässigt över den enklaste läderklädseln, men under den finaste.

Tyget kommer från Australien och Nya Zeeland, och klädseln har designats av danska Kvadrat. Delar av klädseln ska föreställa mocka, men är i själva verket gjord av återvunnen plast.

"Attityden till produkter gjorda av animaliskt läder håller på att förändras", säger Land Rovers designchef Gerry McGovern till australienska Drive. "Personligen skulle jag bli ganska glad över att få gå ifrån lädret, jag gillar inte att vi måste slakta alla dessa kor för att skapa lädret. Med textil får vi möjlighet att skapa fler utseenden och känslor", forsätter han.

Land Rover är dock inte först med att börja gå ifrån lädret. Bland annat Tesla har tidigare sagt att de håller på att fasa ut lädret i sina bilar.