Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080205-jaguar-ny-modell
080205-jaguar-ny-modell
080205-jaguar-ny-modell
080205-jaguar-ny-modell

Jaguar planerar flera nya modeller

Det nya ägandet kan innebära en storsatsning på ett antal nya modeller. Enligt uppgift planerar Jaguar att presentera flera nya modeller de kommande åren, bland annat en fyradörrars coupé-version av XK.

Efter 15 år av oengagerat ägande av Ford släpps Jaguaren äntligen ut i det fria. Det är i alla fall så försäljningen av Jaguar ofta har framställts i motorpressen. Trots att det inte är officiellt bekräftat verkar allt tyda på att det är indiska Tata Motors som blir den nya ägaren. Det finansiellt starka Tata förväntas gå in med kapital som möjliggör en nystart för Jaguar. Enligt brittiska Autocars källor är Jaguar nu redo att utveckla en rad nya modeller.

Redan i utvecklingsskedet befinner sig flaggskeppet XJ:s ersättare. Bilen som går under det interna namnet X351 kommer att använda ett mer avancerat aluminiumchassi som bland annat ska göra bilen betydligt mer vridstyv. Enligt källorna kommer nästa XJ inte att se ut som en större XF, den ska få ett unikt utseende och ska gå att få i långt eller kort utförande, precis som vanligt. Om allt går som det ska får vi se nya XJ presenteras någon gång under nästa år.

Inte helt oväntat får vi snart se en XKR-R. Bilen förväntas få en 5,0 liter stor V8-motor som producerar någonstans runt 500 hästkrafter. Enligt källan finns det även planer på en sedanmodell byggd på XK. Denna skulle i så fall bli en fyradörrars coupé i direkt konkurrens med Mercedes CLS och Porsche Panamera.

Därtill kan det bli möjligt med flera olika varianter byggda på helt nya XF. Mycket troligt är att Jaguar väljer att bygga en kombiversion av XF. Det finns även förhoppningar om att XF kommer i coupé- och cabrioletutförande. Nyligen nåddes vi även av nyheten att jaguar planerar en 911-utmanare som kan gå under namnet F-Type.