Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jaguar planerar instegssedan och crossover

Jaguars förra försök att bygga en instegsmodell, den Ford Mondeo-besläktade X-Type från tidiga 2000-talet, är knappast ihågkommen med blida ögon hos alla märkesentusiaster. Trots det verkar nu en senkommen efterträdare vara på gång, liksom en crossover.

Det är kanske inte alla som har kärleksfyllda minnen av Jaguars förra försök till en instegsmodell, X-Type, som försvann från marknaden för tre år sedan, efter en livslängd på åtta år. Nu verkar det dock som att Jaguar återigen tänkte sig att satsa på segmentet under storsedanen XF.

Det är Jaguarchefen Adrian Hallmark som bekräftar planerna på en mindre instegsmodell i en intervju med brittiska AutoCar, som gjordes i samband med lanseringen av nya F-type på Parissalongen. Hallmark uppgav även att en crossover kan vara på gång, förutom den nya mindre sedanmodellen, och att man dessutom tittade på att vidga sin produktportfolio även i andra segment.

En annan framtidsutsikt skulle enligt samma intervju vara att nästa Jaguar XK kommer att bli både snabbare, exklusivare och dyrare. Detta då dagens modell säljer bäst i sina R- och RS-varianter.

Bilden ovan föreställer Bertones konceptbil B99 från Genèvesalongen i fjol.