Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101213-jaguar suv xf 4wd101213-jaguar suv xf 4wd101213-jaguar suv xf 4wd
101213-jaguar suv xf 4wd

Jaguar-suv och XF kombi snart här

Jaguars varumärkeschef Adrian Hallmark avslöjade häromdagen att Jaguar behöver erbjuda annat än sedanmodeller och därför bör ta fram en suv. Dessutom anser han att företaget måste kunna erbjuda fyrhjulsdrift till sedanmodellerna.

Jaguar är inte långt ifrån att ge klartecken för byggandet av en crossover-suv. Det säger källor inom företaget enligt brittiska Autocar. Jaguars globala varumärkeschef Adrian Hallmark, som under några få månader i år var Saabs försäljningsdirektör, säger sig stå bakom planerna avslöjade han under en middag med den brittiska tidningen häromkvällen.

– Vi behöver en crossover och vi måste sluta att vara en biltillverkare med tonvikt på sedanmodeller.

Han påpekade också att Jaguar måste erbjuda sina kunder fyrhjulsdrivna versioner av sedanmodellerna inom en snar framtid. Detta för att öka efterfrågan på företagets bilar i främst östra delarna av USA och i delar av Europa.

Adrian Hallmark avslöjade också att en kombiversion av XF är nära förestående. En modellversion som tros komma stå för 20 procent av XF:s totala försäljning.

Han avrundande samtalet med att berätta att lättviktsbilar är en del av Jaguars framtida DNA, vilket sannolikt betyder att aluminium kommer att vara det främsta materialet på nästa generation XF och framtida sportbilar.

Läs mer