Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jaguar

Jaguar XE SV Project 8 slår sig själv på Ringen

Jaguar återvänder till Nürburgring för att slå sitt eget rekord. Och det med Jaguar XE SV Project 8 som snart går ur produktion. Se hela varvet här! 

Jaguar är XE är den snabbaste fyrdörrarssedanen. I alla fall om man har nordslingan på tyska Nürburgring som referens. Redan 2017 slog Jaggan tiden som Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio satt på banan – med hela elva sekunder. Nu har man återvänt och putsat till sina egna siffror. Rekordet lyder nu 7 minuter och 18,361 sekunder och inte 7 minuter och 21,23 sekunder som tidigare.

I samma veva passade man på att köra hela bansträckningen på 20,832 kilometer och klockades då för 7 minuter och 23,164 sekunder.

Foto: Jaguar

Rekordet sattes åter med med specialversionen XE SV Project 8

 och med belgaren Vincent Radermecker (bild ovan) bakom ratten som även varit med om att utveckla bilen i fråga. På fälgarna satt däck av typen Michelin Pilot Sport Cup 2 R.Bilen är fyrhjulsdriven och har en kompressormatad femliters V8 på 600 hästkrafter under huven. Sugen? Skynda då på. Bilen går ur produktion i år och har en prislapp på från 149 995 pund (cirka 1,74 miljoner kronor) i Storbritannien.Hela rekordvarvet kan du se på klippet nedan.

https://youtu.be/8fDwCaAgb3Q