Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jaguar XF SportbrakeJaguar XF SportbrakeJaguar XF Sportbrake
Jaguar XF Sportbrake Foto: jokeforblog.blogspot.com

Jaguar XF Sportbrake – kombin är avslöjad!

Så var ännu en bil avslöjad. Jaguar lyckades inte hålla sin kombiversion av XF – Sportbrake – hemlig hela vägen in över mållinjen som är Genèvesalongen nästa vecka. Här är första bilderna!

I slutet på förra året sågs en kombiversion av Jaguar XF ute på vägarna i England. Det var Jaguar själva som var ute och visade upp sitt nyaste tillskott i modellfloran. Det tråkiga, men förståeliga, var att de hade maskerat bakändan och uppmanade samtidigt med en text på sidan att följa med i det senaste om Jaguar XF Sportbrake på Twitter.

 De av er som följer Jaguar på Twitter i jakt på XF-kombin kan genast sluta med det, för nu har de första bilderna på bilen läckt ut på Internet. Av bilderna att döma kan vi nog säga av XF gör sig väldigt bra i kombiutförande.

 En inte alltför vanlig men till formerna omtyckt Jaguar-kombi var X-Type Sportwagon som får ses som en föregångare till XF Sportbrake eftersom S-Type aldrig blev herrgårdsvagn. Så ni som har gått och väntat på en brittisk kombibil kan snart andas ut eftersom vi misstänker att Jaguar har för avsikt att visa upp modellen på bilsalongen i Genève nästa vecka. Om så är fallet skulle det kunna innebära att XF Sportbrake finns att beskåda hos handlaren om några månader eller kanske senaste till hösten. 

 Jaguars svar på Audi A6 Avant, BMW 5-serie Touring och Mercedes E-klass Kombi förväntas få samma motoralternativ som XF i sedanutförande. Tre dieselalternativ med effektuttagen 190, 240 respektive 275 hästkrafter samt ett bensinalternativ med åtta cylindrar på fem liter som ger 385 hästkrafter. En XFR med 510 hästkrafter skulle också kunna bli verklighet om Jaguar funderar på att ställa in siktet på kommande RS6 Avant och E 63 AMG Kombi.

 Inom kort har vi förmodligen alla svar.