Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Daniel Frodin med Jaguar XF SportbrakeDaniel Frodin med Jaguar XF SportbrakeDaniel Frodin med Jaguar XF Sportbrake
Daniel Frodin med Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF Sportbrake – tre snabba från provkörningen

Jaguar har gett sig in i kombikampen med XF Sportbrake. Daniel Frodin är i Skottland och ska ta reda på om Jaguars kombi verkligen når upp till att vara just en kombi. Vi ringer och hör oss för.

Hallå Daniel, du befinner dig i whiskeyland men det är en katt som står på menyn.

– Helt rätt, Jaguar XF Sportbrake som visades på Genèvesalongen i våras. Kör omkring har bland gröna kullar som är dränkta av solljus. Vilken landskap!

 Har Jaguar byggt en kombi eller en bil som ser ut som en kombi?

– Jaguar har byggt en kombi, den är mer praktisk än vad man skulle kunna tro. Volymmässigt i paritet med ett par av de tyska konkurrenterna.

 – Dessutom trevlig att köra, även på skotska vägar som inte är något att hurra över.

 Hur ser motoralternativen, prisbilden och Sverigelanseringen ut?

– Fyra motoralternativ, alla dieselmaskiner. 2,2-litersdiesel med 163 alternativt 200 hästkrafter eller V6-diesel på 3,0 liter med antingen 240 eller 275 hästkrafter. 163-hästarsvarianten får du ge från 429000 kronor för, men då är den rikligt utrustad. Lansering i Sverige i december.

 Hur står sig Jaguar XF Sportbrake mot tysktrion Audi A6 Avant, BMW 5-serie Touring och Mercedes E-klass Kombi? Den frågan får du besvarad när du läser den fullmatade provkörningsrapporten i Teknikens Värld nummer 25/2012 som finns att köpa 22 november. Satsa på en prenumeration och du får tidningen i din hand före alla andra.