Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100219-jaguar-speed-pack
100219-jaguar-speed-pack
100219-jaguar-speed-pack
100219-jaguar-speed-pack

Jaguar XKR Speed Pack – snabbare än någonsin

Kunderna har bönat och bett. Och nu har Jaguar äntligen lyssnat och släppt tyglarna om XKR. Med det nya tillägget Speed Pack tas alla spärrar bort och XKR optimeras för höghastighetskörning.

 Den helvilda katten Jaguar XKR är i standardutförande elektroniskt begränsad till ”bara” 250 km/h. Men kunderna har inte varit helt nöjda, många har efterfrågat en bil som kan köras ännu fortare. Jaguar har lyssnat. På bilsalongen i Genève blir det premiär för Jaguar XKR med tillägget Speed Pack. Namnet säger det mesta.

Med Speed Pack förkryssat blir XKR-köparen 3 500 pund, motsvarande 40 000 kronor, fattigare. Men då får man en bil som är optimerad för högre hastigheter och den snabbaste XK-modellen någonsin. Först och främst plockas den elektroniska spärren bort så att den 510 hästar starka V8-motorn får löpa fritt. Maxhastigheten höjs därmed till 280 km/h och för att bilen ska vara bekväm att köra i den hastigheten har Jaguar uppdaterat växellådan och motorns ECU-enhet. Den aktiva diffen har det också skruvats en aning på för att bilen ska vara stabilare i högre fart samtidigt som en ny frontspoiler och en större bakspoiler förbättrar aerodynamiken.

Den som kryssar för Speed Pack kan också kryssa för Black Pack som kostar 500 pund extra och göra hela bilen nattsvart. Fälgar, krom, grill och interiör, allt blir svart. Men för att röra till det hela går Black Pack att få i kombination med kulörerna Polaris White och Salsa Red, utöver Ultimate Black.

Test & provkörningar