Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Albermo

Japanskt bodykit förvandlar Toyota RAV4 till Lamborghini Urus

Nu har det äntligen kommit, bodykitet som alla Toyota RAV4-ägare har väntat på.

Nya Toyota RAV4, som hade det problematiskt i vårt älgtest fram till att modellen åtgärdades, kan inte liknas vid ett italienskt fullblod. Är man ute efter just det i högbyggt format får man vända sig till Lamborghini Urus – som har en lite annorlunda prisbild än den japanska hybridsuven.

Men det finns en lösning på problemet. Japanska stylingfirman Albermo har nämligen tagit fram ett bodykit till Toyota RAV4 – bara det är udda – för att den populära modellen ska se ut som en frustande italiensk suv, nämligen Lamborghini Urus.

TEST: Toyota RAV4 Hybrid mot flera konkurrenter

Foto: Albermo

Men oavsett bodykit eller inte är det fortfarande 218 alternativt 222 hästkrafter som gäller, beroende på om bilen är framhjulsdriven eller fyrhjulsdriven, och 0-100-tider på 8,4 respektive 8,1 sekunder. Det är långt ifrån Urus som med sin V8 på fyra liter ger 650 hästkrafter till de fyra hjulen som i sin tur sätter väg mot 100 km/h på 3,6 sekunder.

MISSA INTE: Gör vårt quiz och få Teknikens Värld Premium gratis

Albermo XR51 är bodykitet döpt till.Albermo XR51 är bodykitet döpt till.Albermo XR51 är bodykitet döpt till.
Albermo XR51 är bodykitet döpt till. Foto: Albermo

Om du mot förmodan går igång på detta bodykit är det bara att höra av dig till den japanska firman som saluför grejerna. För motsvarande 12 800 kronor får du fronten, men då ingår inte det bikakemönstrade gallren i de yttre ”luftintagen”. För att dessa måste du punga ut med ytterligare 740 kronor.

Om du vill slå på stor köper du även till plast längs skärmkanterna och omgjorda paneler till bakluckan för 1 500 kronor respektive 7 200 kronor.

PROVKÖRNING: Lamborghini Urus

Originalet.Originalet.Originalet.
Originalet.