Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel AdamOpel AdamOpel Adam
Opel Adam

Japp, Adam heter nya Opel-minstingen

Nu är det bekräftat. I dag berättade Opel att deras nya minsting, tidigare känd som Junior, ska heta Adam. Ett – enligt Opel – universellt, lagom sött, robust och tekniskt namn. Opel Adam.

Precis som vi skrev för två veckor sedan när vi visade er de första spionbilderna på Opels kommande minsting så blir modellnamnet Adam.

 I dag har namnet presenterats officiellt via ett videoklipp samt en serie som du kan ta del av nedan i bildgalleriet.

 I den någon annorlunda presentationen (serien) får vi reda på att namnet Adam inte ska ha valts för att referera till en viss grundare av bilmärket (som om vi skulle tro på det) utan för att namnet är så universellt och fungerar på alla språk så att det var dags för namnet att ta steget in i bilindustrin. Dessutom får vi reda på att Opel tycker att Adam är ett kort, robust, tekniskt, lagom sött, inte för ”leksakigt” och unikt namn. Håller du med? Ta del av hela storyn nedan, som sagt.

 Opel berättar tyvärr i princip ingenting om Adam, men vi vet sedan några veckor tillbaka att den ska baseras på plattformen som underbygger nästa generation Corsa, dock i förkortat utförande och därmed mäter 3,7 meter från front till akter. Därmed är den exempelvis drygt 15 centimeter längre än Volkswagen-gruppens nya stadsbilar Up, Citigo och Mii. Trots sin litenhet ska Adam kunna sluka fyra vuxna människor samtidigt.

 Motorerna i Adam blir till stor del nya bekantskaper och ska även ta plats i nästa Corsa. Direktinsprutade tre- och fyrcylindriga maskiner med cylindervolym mellan 1,0 och 1,4 liter. Även en 1,6-litersmotor med turboladdning, en bensinare och en diesel, kan se dagens ljus så småningom.

 Världspremiär för Opel Adam är det i Paris i höst.

Opel Adam skriver sitt eget namn

https://youtu.be/I7NGrUzxn3Y?width=565&height=347