Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jay Leno dammar av sin favorit – Saab 93

Den förre talkshowvärden har en mängd bilar i sin samling, bland annat en Saab 93 från 1958 som tillhör favoriterna. Nu gör bilen comeback i hans teveserie Jay Leno's Garage.

Jay Leno’s Garage startade 2006 och en av de allra första bilarna att vara med i serien var hans grå Saab 93 från 1958. Då var filmerna primitiva, skakiga och korta, därför väljer nu bilentusiasten och tidigare talkshowvärden att rulla fram bilen för ett nytt avsnitt, det är ju trots allt en av hans favoriter i samlingarna.

Jays första kontakt med bilmodellen kom tidigt. Hans gymnasiekompis mor hade en och de brukade låna bilen och fascinerades av dess frihjul.

Jay Leno är inte främmande för att uppgradera sina bilar och i fallet med Saaben har antalet växlar växt till fyra från originalets tre. Bilen är helrenoverad och han köpte den för 8 000 dollar. Han har dock valt att låta den svenska registreringsskylten sitta kvar baktill.Bilens teknik kan du säkert sedan tidigare, den får du i repris i klippet men även en insikt i hur märket Saab uppfattades på andra sidan Atlanten samt chansen höra Jay försöka prata svenska.Nåja, vi ska inte avslöja mer. Du kan se det över 17 minuter långa inslaget om Saab 93 här nedan.

https://youtu.be/RsOkabAYres