Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081017-leno-duesenberg081017-leno-duesenberg081017-leno-duesenberg
081017-leno-duesenberg

Jay Leno kan bli av med sin Duesenberg

Två antika bilar som ägdes av Macyarvtagaren John Strauss såldes 2005 på auktion. En av dem var Jay Lenos Duesenberg Model J från 1931. Nu kan Leno bli av med sin ögonsten eftersom köpet inte anses ha gått rätt till.

Den amerikanske pratshowvärden Jay Leno är en av världens mest kända bilsamlare. Hans bilfyllda hangar i Burbank är om inte annat bevis på det. En av de riktiga rariteterna i hangaren är en Duesenberg Model J från 1931. Bilen kom i Lenos ägo 2005, då den såldes på auktion av Windsor Garage. Den tidigare ägaren var Macyarvtagaren John Strauss.

Lenos Duesenberg, tillsammans med en 1930 års Roll-Royce såldes dock utan dess ägares vetskap, detta enligt en stämningsansökan som lämnades in i New York i veckan, rapporterar MSNBC. Den nu avlidne John Strauss led vid försäljningen av svår demens. Strauss ombud kräver nu att bilarna lämnas tillbaka och vill dessutom ha ett skadestånd. Windsor Garage hävdar att det hela gick rätt till eftersom de två bilarna stått i deras garage i 50 år och att Strauss ska ha varit skyldig garaget närmare 190 000 kronor i parkeringsavgifter. Jay Leno har inte velat kommentera tvisten.

På bilden ses Jay Leno med sin Buick Roadmaster från 1955.

Läs mer