Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071030-leno-c6rs-corvette
071030-leno-c6rs-corvette
071030-leno-c6rs-corvette
071030-leno-c6rs-corvette

Jay Lenos etanoldrivna Corvette C6RS

Det är väl känt att den amerikanske programledaren har en förkärlek för bilar. Med sin senaste skapelse visar han även sin kärlek för miljön, eller så är det bara det högre effektuttaget han vill åt.

På den pågående SEMA-mässan på andra sidan Atlanten visar han sin Corvette C6RS. Tillsammans med bilbyggarna Pratt & Miller har Leno modifierat en Z06. Bilen är stylad för att likna Corvettes GT1-bil C6.R.

 

Den V8 på sju liter som sitter i vanliga Z06 räckte uppenbarligen inte till. Lenos C6RS har borrats upp till 8,2 liter och ger nu 600 hästkrafter. Detta är imponerande siffror men det som gör det hela så mycket mer intressant är att de faktiskt beskriver en miljöbil. Leno lär själv ha sagt att han älskar tanken på att ha 600 hästkrafter tillgängliga och att dessutom kunna köra på ett hemodlat alternativ till bensin.

 

För att likna GT1-klassens Corvette har C6RS fått bredare front och bak, samt diffuserliknande plastsjok i baken. Utöver detta har den även begåvats med BBS-fälgar med centrumbult. Fram är de 18 tum stora och 19 tum bak. Om utsidan ska utstråla racing så ska insidan andas exklusivitet. I stort sett innebär detta en väldig massa kohud i svart och rött.