Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jeep Gladiator avslöjad in på bara skinnet

Jeep har planerat en storslagen entré för pickupen Gladiator på bilsalongen i Los Angeles den 28 november. Den entrén kan nu tonas ned eftersom bilen med tillhörande specifikationer har hamnat på världens vida webb.

Någon halkade på tangenterna hos Jeep och råkade publicera både bilder och specifikationer på bilen som ska ta märket in i pickupsegmentet än en gång. Det var ju en stund sedan de sist härjade där, men någon nykomling ska man verkligen inte se dem som med modeller som Comanche, C101 och Gladiator som i stort sett var en Wagoneer med flak. Och som du nyss noterade är namnet Gladiator inte heller något nytt hos Jeep, de dammar alltså av ett gammalt och klassiskt modellnamn när de på bilsalongen den 28 november låter världen få skåda deras nya pickup.

Ett tag sedan man såg en Jeep med denna typ av bakdel.Ett tag sedan man såg en Jeep med denna typ av bakdel.Ett tag sedan man såg en Jeep med denna typ av bakdel.
Ett tag sedan man såg en Jeep med denna typ av bakdel.

Men så länge behöver vi inte vänta, vi kan skåda nya Jeep Gladiator, som från början gick under namnet Scrambler, redan i dag tack vare den läckta informationen som snabbt plockades ned från Internet, men inte innan jeepgladiatorforum.com hade fått tag på grejerna för att sprida dem vidare.

Lucka i bakrutan, så klart.Lucka i bakrutan, så klart.Lucka i bakrutan, så klart.
Lucka i bakrutan, så klart.

Vad vi ser är alltså en pickupvariant av Wrangler. Utseendet är därmed därefter, klassiskt och med raka linjer och räta vinklar. Det innebär också att Gladiator får samma terrängduglighet som sitt syskon, med allt vad det innebär av fyrhjulsdrift, låsbara diffar, vaddjup på 84 centimeter och mycket annat.

Det som i stället skiljer är så klart det stålklädda flaket på fem fot som har praktiska detaljer som exempelvis integrerat eluttag och lastöglor. Gladiator får lasta max 725 kilo och dragkapaciteten ligger på 3 470 kilo. Båda siffrorna är bäst i klassen enligt Jeep.

 Lite smått och gott om nya Jeep Gladiator. Klicka här så slipper du förstoringsglas.

Två motorer är aktuella till Jeep Gladiator, en 3,6-liters Pentastar V6-maskin, som kan paras ihop med antingen en åttastegad automatlåda eller en sexväxlad manuell låda, och en 3,0-liters dieselmaskin som endast finns med automatlåda. Dieselalternativet lanseras i ett senare skede, under 2020.

Någon glimt under skinnet får vi inte i dag, men det är inte oävet att gissa på att det ser ut som i en Wrangler.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av nya Jeep Wrangler Rubicon