Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jeep Grand CherokeeJeep Grand CherokeeJeep Grand Cherokee
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee får tidigt ansiktslyft

Efter inte mer än två år är det redan dags för Jeep Grand Cherokee att genomgå ett ansiktslyft. Förutom ett nytt utseende får den stora Jeepen en åttastegad paddelväxellåda.

Biltillverkarna brukar vanligtvis vänta med att uppdatera en modell tills den har hunnit halvvägs genom sin modellcykel, vilket motsvarar 3-4 år, men Jeep tycker att det redan nu är dags för Grand Cherokee att förnyas och förbättras. Den mest märkbara förändringen finns i fronten där Grand Cherokee får nya, smalare strålkastare och en ny linje som bildar en glad mun under grillen. De nya strålkastarna påminner om dem man kan hitta på Chrysler 300C medan den glada munnen känns igen från Jeep Compass. Baktill finns nya LED-lampor och en nydesignad stötfångare.

 Inuti finns en ny mittkonsol och instrumentpanel som kan fås med en 5 eller 8,4 tum stor pekskärm. Den treekrade ratten är ny och framför den finns inte längre vanliga mätartavlor utan en i stället en sju tum stor TFT-skärm som visar den information som behövs. Växelväljaren som sticker upp ur mittkonsolen är även den ny och inspirerad av dess motsvarighet i Chrysler 300C.

 Den som inte vill ha en vanlig automatlåda kan nu för första gången extrautrusta sin Grand Cherokee med en åttastegad automatlåda med möjlighet till växling via paddlar på rattstången. Den nya växellådan blir tillgänglig till alla motorer och ska sänka bränsleförbrukningen något.

 Jeep meddelar dessutom att förarhjälpsystemen hill ascent och hill descent har uppdaterats men nämner ingenting om några eventuella uppdateringar av chassit.