Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jeep tar Mahindra till domstol

Jeep tar indiska Mahindra till domstol för att stoppa försäljning av deras Wrangler-liknande modell Thar. 

Jeeps advokater försöker stoppa Mahindra från att sälja sin modell Thar i Australien då den anses vara alldeles för lik Jeep Wrangler. Att det finns en hel del likheter går inte att blunda för och denna andra generation Thar lanserades så sent som hösten 2020.
Mahindras advokater hävdar att företaget inte har några planer på att lansera modellen i Australien, men något som talar emot dem är en hemsida där intressenter meddelas att ”vidare information kommer när vi närmar oss lanseringen av Thar i Australien”.

I nuläget har Mahindra endast importerat ett exemplar av Thar till Australien och någon homologeringsprocess för att få sälja modellen i landet har ännu inte påbörjats.
Jeep begär 90 dagars varsel om Mahindra planerar en lansering men det indiska företaget begär i stället 45 dagar. Genom att begära mindre tid för att meddela Jeep stärker de inte påståendet att inga planer på marknadslansering finns.

De stora likheterna mellan bilmodellerna är inget problem i Indien där Mahindra, sedan 1947, äger rättigheterna att tillverka Jeep CJ. Men det blir ett problem när de försöker sälja modellen på någon annan marknad. Något Mahindra även fick erfara för några år sedan när de började sälja Mahindra Roxor på den amerikanska marknaden.