Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100820-jeep-wrangler
100820-jeep-wrangler
100820-jeep-wrangler
100820-jeep-wrangler Foto: AJ Mueller

Jeep Wrangler får sällsynt ansiktslyft

Det är inte varje dag Jeep släpper en ny version av legendaren Wrangler, även små ansiktslyft är sällsynta händelser. Men nu är det äntligen dags för trotjänaren att bli lite snyggare på utsidan och modernare på insidan.

Nuvarande version av Jeep Wrangler tog över efter sin föregångare för tre år sedan. Men trots att Wrangler alltså är en relativt ny modell är den hopplöst efter sin tid. Wrangler kan på intet sätt jämföras med andra suvar i storleksklassen och i Sverige är försäljningen av Wrangler Sahara Unlimited (den enda varianten som tas hit) högst marginell. Kanske blir det ändring på allt detta nu när Wrangler genomgår ett ansiktslyft.

Moderföretaget Chrysler låter meddela att produktionen av den ansiktslyfta Wrangler satte igång redan den här veckan i fabriken i Toledo. Vad är det som är nytt då? Det är inte helt lätt att se de exteriöra nyheterna som inte består av så mycket mer än en ny främre stötfångare, större bakrutor och möjligheten att få hardtopen på Wrangler Sahara lackad i bilens kulör, ”för kunder som vill ha en Jeep Wrangler med mer premiumkänsla”. Fem nya färgalternativ presenteras dessutom.

De största nyheterna kommer vi att hitta inne i kupén där Wrangler uppdateras med ny instrumentpanel, ny mittkonsol, fler förvaringsfack, ett låsbart förvaringsutrymme, bekvämare armstöd i dörrarna, finare material samt mer ljudisolering. Dessutom har ratten begåvats med kontroller för radion, farthållaren och knappar för telefon. Wrangler lägger sig också till med sådana moderniteter såsom USB-ingång och Bluetooth-kompatibilitet

Historik

Jeep Wrangler

Test och provkörningar