Jeremy Clarkson prisar Volvo XC90

Jeremy Clarkson hinner med att köra många bilar under ett år. Inte nog med att han jobbar på sitt nya bilprogram tillsammans med kollegorna från Top Gear - han skriver även om bilar i the Sunday Times. Nu har han avslöjat sina 10 favoritbilar som han kört under det senaste året - och svenska Volvo finns representerat.

Det är Volvo XC90 som dyker upp i listan. Clarkson har inte rangordnat bilarna på något annat sätt än att Mazda MX-5, Alfa Romeo 4C och Opel Zafira fått fem stjärnor medan övriga fått fyra. XC90 är alltså placerad någonstans mellan fjärde och tionde, men var exakt i listan den är placerad vet vi inte. 

Att Clarkson tycker om XC90, det har varit känt som tidigare. Han har ägt flera exemplar av första generationens XC90, och bara det är ju ett gott betyg. När han nu skriver om nya XC90 prisar han enkelheten och det faktum att det bara finns åtta knappar på panelen eftersom att allt är kontrollerat av ”något som inte är en iPad men som liknar en väldigt mycket”. Han prisar även komforten, motorn och utrymmena.

Volvo XC90

På listan hittar man även Alfa Romeo 4C, som han beskriver som en usel bil men som han älskar ändå, och Opel Zafira, som han beskriver som den mest bekväma bilen i hela världen.

Hela listan lyder: Mazda MX-5 2,0 Sport Recaro; Alfa Romeo 4C Coupé; Mercedes-AMG GT S; Ford Focus RS; Ford Mustang Fastback 5,0 V8 GT; Volvo XC90 D5 AWD; Opel Zafira Tourer 1.6 CDTi Tech Line; BMW M2; Ferrari 488 GTB; Lamborghini Aventador.

Hela artikeln finns att läsa här.