Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jodå, detta är Alpine A110-50

För ett par dagar sedan läckte en bild ut på vad som sades vara bilen som gestaltar Renaults återupplivande av Alpine. Vi frågade oss då om den var äkta. Jodå, det är den, det bevisar en film från Renault.

De senaste veckorna har det sagts att Renault ska använda stunden då världens blickar riktas mot Monte Carlo och Formel 1-helgen till att visa upp återupplivandet av märket Alpine och hedrandet av klassikern A110 Berlinetta som kom för 50 år sedan.

 I början av veckan läckte en bild ut som sades föreställa en Alpine A110-50 Concept men vi och flera med oss var misstänksamma. Bilen är så lik DeZir-konceptet som visades i Paris hösten 2010 att vi nästan trodde det var någon med Photoshop-kunskaper som ville spela oss ett spratt.

 Men så är det inte, det är äkta vara från Renault visar det sig nu i och med filmen nedan där vi får se en glimt av bilen. Renault har slagit ihop sina påsar med Yahoo och retar oss med en kort snutt som avslutas med att vi får se hela bilen klockan 13.01 i morgon, alltså 25 maj 2012.

 Några uppgifter om bilen har vi inte, inte mer än de som kommit ut den inofficiella vägen. Det har snackats om ett chassi med ursprung hos Nissan GT-R, men det mest trovärdiga är att Alpine A110-50 Concept är baserad på Renault Megane Trophy och uppbyggd med ett rörramschassi och en mittmonterad motor på 3,5 liter med sex cylindrar i V-formation. 400 hästkrafter snackas det om i effekt.

 I morgon eftermiddag vet vi mer då avtäckningen sker, enligt uppgift med hjälp av Sebastian Vettel, regerande Formel 1-världsmästaren.