Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: jon-olsson.com

Jon Olsson bygger om sin Audi RS6 Avant till ”DTM-bil”

Jon Olsson är i byggartagen igen, denna gång är det hans vardagsbil, en Audi RS6 Avant, som ska få sig ett lyft.

Skidåkaren Jon Olsson har de senaste åren gjort sig ett namn även inom bilvärlden. Genom åren har han haft supersportbilar som Lamborghini Murciélago och Gallardo, Nissan GT-R, och den galna skapelsen Audi R8 PPI Razor GTR. Samtliga med en sak gemensamt. Takbox. Senaste specialbygget, Ultima-baserade, Rebellion R2k byggd av Leif Tufvesson har fått stor uppmärksamhet, bland annat sedan deltagandet i Gumball 3000.

Uppenbarligen älskar Jon att modifiera sina bilar, och nu är det dags för nästa bygge. För några dagar sedan publicerade Olsson några bilder på sin vardagsbil Audi RS6 Avant som ska genomgå en del omfattande modifikationer. Även denna gången är det Leif Tufvesson som ansvarar för bygget och denna gång kommer inspirationen från DTM-bilar.

Med lite fantasi kan vi föreställa oss hur bilen kan komma att se ut. En gigantisk spoiler i framkant flankerad av stora splitters som möter upp de rejält breddade skärmkanterna. Längs sidorna kan vi förvänta oss kjolpaket som leder till de breddade bakre hjulhusen och en stor diffusor. Bakluckan ser även ut att prydas med två stora spoilers både över och under bakrutan. Vi kan också anta att Jon kommer att pressa ur några fler hästkrafter än de 560 som den turboladdade V8:an kommer med från fabrik.

 

Foto: jon-olsson.com