Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jon Olssons Audi RS6 stulen

Youtubern och förra skidproffset Jon Olsson Delér hade bara haft sina nya och specialbyggda Audi RS6 i två veckor innan del stals.

Men efter en dramatisk jakt kunde polisen gripa fyra personer och ta tillbaka bilarna. "Det var helikopter, roadblock och jakt genom skogen, och hundpatrullen lyckades ta dem!", skriver Olsson Delér i ett sms till Expressen.

Jon Olsson Delér avtäckte sin nya Audi RS6 för bara ett par veckor sedan. Drömbilen har närmare 1 000 hästkrafter och har byggts med målsättningen att få extrem prestanda men också en bil som kan användas i vardagen.

– Jag gillar bilar med widebody-kit, men det är väldigt opraktisk körmässigt, men inte minst registreringsmässigt. Därför valde vi att behålla bredden på den nya bilen och i stället arbeta med hjul och trösklar. Tanken var att bygga det mest extrema som inte tappar nånting gällande användarvänligheten, berättade han vid avtäckningen.

Jon Olsson Delér hade tidigare en något mer extremt designad RS6 DTM. En bil som blev lite opraktisk.

– RS6 DTM var mer extrem än snygg och det är inte alla vinklar jag var stolt över. Den nya bilen är extrem men smakfull på ett bättre sätt.

LÄS MER: Mer om biltjuvar

Och det var fler som gillade Jon Olsson Delérs nya RS6:a. Natten till tisdag stals bilen, tillsammans med ytterligare en sportbil, från en verkstad i Nynäshamn. Polisen fick snabbt larm om inbrottet och kunde ta upp jakten på biltjuvarna som körde på väg 73 norrut mot Stockholm.

– Fyra personer blev till slut gripna och man påträffade de två tillgripna bilarna. Det var en insats med helikopter, hundpatrull och lite andra resurser som gjorde att vi kunde gripa dem relativt snabbt. Det är väldigt tacksamt och bra att ha med helikopter i insatsen, för då kan man se med värmekamera var personer befinner sig. Man får en väldigt bra överblick, säger Anna Westberg vid polisen i Stockholms län till Expressen.

I ett sms till Expressen bekräftar Jon Olsson Delér stölden. Han skriver:

– Det var helikopter, roadblock och jakt genom skogen, och hundpatrullen lyckades ta dem! Sjuk tur att det va hos Stertman och att de var kvar och jobbade hela natten.

Även Jon Olsson Delérs förra Audi RS6 blev stulen. Den gången hade Olsson Delér precis sålt bilen till Nederländerna när bilen stals för att användas vid ett väpnat rån. Bilen hittades senare i uppbränd.