Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: jon olsson

Jon Olssons helgalna Rolls-Royce Wraith!

Den före detta fresstyleskidåkaren Jon Olsson har ny bil. Igen. Oftast brukar det vara Lamborghini med takbox, men nu är det i stället Rolls-Royce med takräcke och extraljus...

Jon Olsson är numera vida känd för att ha helknasiga bilar. Förra gången var det en Lamborghini Huracán med över 800 hästkrafter och, naturligtvis – en takbox. Nu har han vuxit upp en aning, nåja, och gått och köpt sig en Rolls-Royce Wraith. Bilen skickades direkt efter köpet till Holland för ombyggnation och har nu, några månader senare, precis blivit klar.

Foto: jon olsson

På sin hemsida skriver Jon att tanken från början var att bilen, som heter George, skulle byggas om till en Rolls-Royce med "offroad-look", men linan löptes inte fult ut. I stället blev det en halvmesyr med 24-tumsfälgar, kamouflage-folierad kaross, takräcke med takbur och sex extraljus. Bilen har även sänkts och fått ett nytt avgassystem. Under huven ruvar samma V12-motor på 6,6 liter som i en vanlig Wraith. Men i stället för 633 hästkrafter som normalt, har Jons bil hela 810.Om den kan bränna gummi? Självklart, kolla in videon nedan så får du se själv!

https://youtu.be/dG9g7MQuzKM