Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jon Olssons nya Audi RS6 har multipla personligheter

Så var det då dags igen – Jon Olsson har handlat ny bil. Denna gång blev det en svart Audi RS6 optimerad av ABT Sportsline, eller var den vit?

https://youtu.be/JMigCzmpQX0

Jon Olsson, som numera snarare bör kallas youtuber i stället för skidåkare, har svårt för "normala" bilar. Genom åren har han avverkat den ena bilen framför den andra, och de har alla stuckit ut på något särskilt vis. Senast i raden på bilar finner vi till exempel en 

Lamborghini Huracán, en Rolls-Royce Wraith och nu en Mercedes G 500 4×4².

Vad som händer med Mercan är dock oklart, senast vi såg någonting om den höll Jon som bäst på att kapa av dess tak. Kanske har han övergivit cabriolet-projektet helt, eller så dyker det kanske snart upp igen.

Vad vi däremot vet är att han nu har gått och köpt sig en ny Audi RS6. Och jo, om du tycker det verkar bekant så har du alldeles rätt. Jon hade en RS6 för några år sedan, men den såldes och blev därefter stulen och gick, bokstavligt talat, upp i rök. Men nu är han alltså tillbaka i Audi-träsket och denna gång är det en RS6 optimerad av tyska ABT Sportsline som står på menyn.

Men det är inget specialbygge av det extremare slaget, så som flera av Jons andra bilar. I varje fall inte vad vi kan se i ovan film. Bilen finns nämligen redan med i ABTS:s modellutbud. I "ABT RS6+", som är en specialutgåva byggd av ABT i 50 exemplar, ruvar samma V8 som i vanliga RS6, men här med 705 hästkrafter (519 kW) och 880 Nm. Lite väl försiktigt för att vara Jon kan tyckas, med tanke på att hans gamla RS6 hade över 900 hästar. Troligt är väl alltså att även denna RS6 kommer få ännu mer krut under huven.

Det vi får se i filmen är att bilen har folierats i ett svart kamoflagemönster på vänstersidan och i vitt kamoflage på högersidan. Ett koncept som kan tyckas passa just Audi RS6 Avant ganska bra, då den är ett gott exempel på lyckad kombination av bruksbil och sportbil i samma enhet. Med det tvådelade utseendet får man även exteriört två bilar i en.

LÄS OCKSÅ: Officiell: Audi RS6 Nogaro Edition – 705 hästar från ABT

Det enda, förutom folieringen, som är unikt för just det här exemplaret av ABT RS6+ förefaller vara hjulen. Fälgarna är nämligen de samma, eller i varje fall inspirerade av de, som sitter på bilarna som tävlar för Audi Sport Abt Schaeffler i Formula E.