Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ernschie

Jurist efterlyser regskyltar på cyklar

Säkerhet och cykling är under debatt i Storbritannien. En jurist efterlyser registreringsnummer för cyklar och hårdare straff vid trafikbrott.

Den brittiska transportstyrelsen lyfter nu fram frågan om cykling och säkerhet under en konferens. 2016 dog tre gångtrafikanter i landet och 108 blev allvarligt skadade i kollisioner med cyklister.

Nu har även juristen Nick Freeman gett sig in i debatten. Han har gjort sig ett namn som försvarare av kändisar, främst när det gäller trafikbrott.

– Vi delar på vägnätet och bör därmed också dela samma lagar. Det är det enda sättet att skapa en säkrare miljö för såväl cyklister, motor- och gångtrafikanter, säger han till Daily Express.

Han efterlyser såväl förarprov, kontrollbesiktning av cyklar men även registrering av dessa. Ett registreringsnummer ska finnas på cykeln eller på en väst som cyklisten är tvungen att bära under färd. Dessutom vill han att samma straff ska delas ut till cyklister som till motortrafikanter vid trafikbrott.

Uppskattningsvis finns det omkring åtta miljoner cyklister i Storbritannien. Totalt omkom det 448 gångtrafikanter på de brittiska vägarna under 2016.