Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kamera i bilen bra bevis mot ljugande motpart

Här får vi ett praktexempel på varför kamera i bilen är bra. Motparten drar en rövare för polisen som kommit till olycksplatsen men åker i stället dit när kamerans film spelas upp.

https://youtu.be/ny01_mvJyjA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Filmen vi ser här lades upp på YouTube för några dagar sedan. Vi ser en ung man i USA köra sin Honda S2000 på väg hem från skolan. Han passerar en korsning där ljuset precis hinner slå om till gult. En minivan kommer från höger och killen i Hondan tror att denna ska göra en högersväng (vilket är tillåtet i många amerikanska korsningar trots att det är rött ljus). Snart inser han att minivanen inte tänker svänga och då är det försent. Hans första instinkt är att tuta och hinner därefter bara vrida en aning på ratten. Kollisionen är ett faktum. Hondan kör in i minivanens sida som får lite sladd och kör upp på någon form av refug som delar körbanorna (utanför bild).

Kort efter kollisionen kommer polisen till platsen. Killen i Hondan går bort till dem där de står och pratar med kvinnan som körde minivanen. På polisens fråga vad som hände svarar kvinnan att hon hade grönt ljus och att Honda-föraren körde för rött. Den unga killen tar polisen åt sidan och berättar att olyckan finns registrerad på film.

”Så fort jag visat polisen filmen börjar de skriver böter till henne”, skriver Honda-föraren i samband med filmen.

Denna film demonstrerar förträffligheten med kameror monterade i bilar. De är inte till för att registrera tokiga körningar eller fånga mysko olyckor i Ryssland. De är till för att agera bevis vid incidenter, för att underlätta polisens och försäkringsbolagens arbete.