Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100927-hasselblad ferrari
100927-hasselblad ferrari
100927-hasselblad ferrari
100927-hasselblad ferrari

Kameran för bilälskaren – Hasselblad H4D Ferrari Limited Edition

Svag för Ferrari och älskar att fotografera? Då, om du har gott om pengar, finns numera kameran för dig sedan svenska Hasselblad och Ferrari slagit ihop sina påsar.

Som du ser på bilderna handlar detta inte om den typ av kamera som man har med till någon partyö för att fotografera polarna under pubrundan. Vi kan lugnt räkna med att kameran är svindyr med tanke på att det rör sig om en Hasselblad – den världsberömda svenska kameratillverkaren.

Detta flaggskepp från Hasselblad har lackerats i en Ferrari-röd kulör kallad ”rosso fuoco” samt försetts med Ferrari-emblem och ett 80-millimetersobjektiv. Till kameran hör också en handgjord väska för trygg och snygg förvaring.

Att Hasselblad och Ferrari slog ihop sina påsar är inte helt ologiskt. Båda företagen är legendariska inom sina respektive branscher och är dessutom ungefär lika gamla. Hasselblad började sin kameratillverkning 1941 medan Ferrari började sin sportbilstillverkning 1947.

– Jag är stolt över företagets framgångar sedan introduktionen av den senaste generationen Hasselblad-kameror, H4-serien, och känner mig mycket hedrad över att kunna fira våra framgångar tillsammans med ett så värdefullt varumärke, säger Hasselblads vd och styrelseordförande Larry Hansen och syftar så klart på Ferrari som värdefullt varumärke.

Kameran heter Hasselblad H4D Ferrari Limited Edition.