Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nikita Aksyonov

Kan Ferrari så kan Bugatti – bygga suv

Snart har alla de märken man allra minst förknippade med en suv just en sådan i sitt sortiment. Kanske till och med Bugatti en dag kommer in på suv-spåret?

Sport Utility Vehicle. Bentley har redan en, så även Lamborghini och Maserati. Snart har också Ferrari och Rolls-Royce gått ner sig i suv-träsket. De båda ska inom kort presentera sina första högbyggda bilar. Rolls-Royce variant på temat, som de inte vill kalla för suv utan för ”allterrängsfordon med höga sidor” har vi dessutom redan sett flertalet bilder på, dock med maskerade bilar i fokus.

Nu har vi väl inga märken kvar som vi inte kan tänka oss följer den rådande suv-trenden? Man ska aldrig säga aldrig, men Koenigsegg känns just nu inte vara i närheten av en suv. Inte heller Bugatti känns speciellt sugna på en suv, men Volkswagen-koncernens ledning kanske ser en marknad för en svindyr suv med EB-emblem i rumpan. Man vet aldrig.

Om Bugatti skulle göra en suv skulle den kunna se ut som på dessa illustrationer som Nikita Aksyonov har skapat. Fast kanske ändå inte, bilen på bilderna är nämligen baserad på nya Renault Koleos som sannolikt inte skulle stå förebild för en Bugatti-suv.

Hur som helst, tanken är skoj (eller skrämmande). Skulle du vilja se en suv från Bugatti (eller Koenigsegg)?

Foto: Nikita Aksyonov