Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kenny Bräck kör 986-hästars McLaren på Ringen

Kenny Bräck och en gatlegal McLaren P1 LM med 986 hästkrafter tar sig an asfalten på Nürburgring.

Efter 375 tillverkade exemplar avslutade McLaren produktionen av supersportbilen P1. Gatversionen vill säga, den 50 kg lättare och 800 hästkrafter starka banbilen GTR fortsatte att byggas.

Något McLaren inte bemödade sig att göra var att ta P1 till mytomspunna Nürburgring för att klippa varvtider. Något som inte bara sportbilstillverkare lite plikttroget gör titt som tätt.

Nu är det emellertid dags för McLaren P1 att ta sig an den klassiska tyska banslingan – och det med den svenske motorsportikonen Kenny Bräck bakom ratten.

Det är dock Lanzante Motorsport som tar bilen till ”det gröna helvete” och inte McLaren själva. Man understryker att det handlar om ett test och inte något varvrekordförsök.

Kan vi lita på det? Det är nämligen inte första gången som Kenny kör bilen, P1 LM kallad, trimmad till 986 hästkrafter. Under Goodwood Festival of Speed slog han nämligen banrekord för gatlegala bilar (se klippet nedan). Jo, du läste rätt – besten är tillåten att köra på allmän väg.

Lanzante Motorsport och Kenny Bräck åker till ringen "någon gång i höst" och företaget är noga med att poängtera att de har en annan budget än de stora aktörerna. Om det regnar ställs testerna in då man inte vill "göra en Koeniggsegg",som firman uttrycker sig.

Varvrekordet för gatbilar lyder på 6,57 minuter och hålls av Porsche 918 Spyder

. Snabbast runt har dock en Radiocal SR8 LM varit med 6,48 minuter.

https://youtu.be/iyfIFY0x5OI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!