Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia byter däck efter Teknikens Världs testresultat

När nya Kia Rio testades i somras av Teknikens Värld avslöjade testresultatet kraftiga brister i bromssträckan för modellen. Nu agerar Kia och byter ut Hankook-däcken mot Michelin-diton. Cirka 3 000 Rio-ägare i Sverige berörs.

Det var när Kia Rio i nummer 20/2012 testades mot Peugeot 208 och Toyota Yaris som Rio fick överlägset längst bromssträcka, hela 44,4 meter. Då skrev reporter Erik Wedberg att den långa bromssträckan delvis kan skyllas på de lättrullande däcken från Hankook. En del av skulden lades dock också på ABS-systemet som jobbade på ett ålderstiget sätt med för långa pauser mellan bromspulserna.

 – Utvärderingen gällande ABS-systemet pågår fortfarande och så vitt jag vet är inget beslut taget, men bara att vi byter ut däcken kommer att göra mycket på bromssträckan, säger Cecilia Gustafsson, pressansvarig på Kia till Teknikens Värld.

 De modeller som berörs är cirka 3 000 Rio-bilar från och med modellår 2012 som från fabrik levererats med 15” Hankook Kinergy Eco. De berörda Kia-ägarna kommer att informeras via brev och får sina däck kostnadsfritt utbytta mot Michelin Energy Saver.

 Energy Saver är visserligen också ett lättrullande däck, men Michelin var tidigt ute när de lanserade sitt första miljödäck, men fick då också mycket kritik för de dåliga egenskaperna. I dag har tekniken utvecklats mycket och däcket presterade mycket bra när det senast bromstestades i nummer 21/2012. Då skodda på en Mercedes A-klass som bromsade från 100 km/h till stillastående på 36,3 meter. Hur mycket bromssträckan nu förkortas för Kia Rio vet vi inte, men vi återkommer så fort vi har svar på frågan.