Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kia Pro-Cee’d GT
Kia Pro-Cee’d GT
Kia Pro-Cee’d GT
Kia Pro-Cee’d GT

Kia Cee’d och Pro-Cee’d GT utmanar Golf GTI

Kia gör sig för första gången redo att utmana i GTI-segmentet. Med en turboladdad 1,6-litersmotor som ger drygt 200 hästar ska Cee’d GT och Pro-Cee’d GT ta sig an Golf GTI.

I höstas visade Kia den tuffa tredörrarsmodellen av Cee’d och genast började det florera rykten om att det var med den här modellen Kia skulle ge sig in i GTI-klassen. Kia har aldrig byggt någon GTI-bil men Pro-Cee’d såg i alla fall ut att ha potential. Och nu är den här.

 Namntillägget GT innebär att Pro-Cee’d får en tuffare front, dubbla avgasutblås, 18-tumsfälgar och röda bromsok. Invändigt tillförs Recaro-stolar och röda sömmare. Viktigast är dock att bensinmotorn på 1,6 liter får vassare turboladdning som höjer effekten till 204 hästkrafter och 265 newtonmeter i vridmoment, vilket är tillräckligt för 0-100 km/h på 7,9 sekunder.

 Man kan därmed säga att Kias inträde i GTI-klassen blir lite försiktigt. Pro-Cee’d GT hamnar en bra bit bakom Renault Megane GT (220 hk), Volkswagen Golf GTI (220 hk) och inte minst Ford Focus ST (250 hk).

 Något överraskande är att det inte bara är tredörrarsmodellen Pro-Cee’d som lanseras i GT-utförande utan även femdörrarsvarianten Cee’d som får exakt samma specifikationer som Pro-Cee’d GT. Tillverkningen av de senaste GTI-tillskotten startar i mitten av maj i Kias slovakiska fabrik.