Kia Quoris

Kia döper sin storsedan till Quoris

Visst har du också legat sömnlös på nätterna, undrandes vad namnet på Kias stora sedanmodell, som kallas K9 på hemmaplan, ska heta internationellt? Nu kan du sova gott, bilen kommer att heta Quoris.

Q är en bokstav som är klart vanligare som begynnelsebokstav i bilvärlden än i resten av världen. Audi har en hel radda med Q-modeller och Nissan lyckades ju till och med klämma in två Q i namnet Qashqai. Nu sällar sig ytterligare en bil till skalan. Kia Quoris.

Modellen, som visades redan för ungefär ett halvår sedan, kallas för K9 på hemmamarknaden i Sydkorea. Kias logiska system med K-följt-av-en-siffra används dock inte internationellt och först nu får vi veta modellens namn i övriga världen, som alltså blir Quoris. 

Namnet sägs vara en blandning av de engelska orden "core" (kärna) och "quality" (kvalitet), och bilen Quoris kommer att vara laddad med det mesta i utrustningsväg. Dock kommer den inte till Sverige, likt de flesta andra stora sedaner. Men vad tycker du om namnet? Är det synd att vi inte får en bil med namnet Quoris hit till oss? Rösta här nedanför!