Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kia GT4 Stinger
Kia GT4 Stinger
Kia GT4 Stinger
Kia GT4 Stinger

Kia GT4 Stinger med 320 hästar på bakhjulen

”Skåda Kia GT4 Stinger”, skriver Kia i sitt korta pressmeddelande. Än så länge finns det inte mycket att skåda, ärligt talat, men 320 hästkrafter över bakhjulen gör oss nyfikna på vad koreanerna hittat på.

I december skickade Kia ut en bild på en bil sedd från ovan. Bilen, ett sportkoncept som ska visas i Detroit senare i januari, beskrevs då som en kärra som ska få folk att vrida på huvudet samt bjuda på körglädje vare sig man kör på vanlig väg eller bana.

Nu när vi bjuds på ännu en bild ser vi en låg och bred bil med stor grill som flankeras av LED-strålkastare som känns mer show än serieproduktion. Kia berättar att hjulen är 20 tum höga och att bromsarna fram får kylning via luft som leds in till dem, samt att de monterat en frontsplitter i kolfiber för att öka marktrycket över framaxeln.

 Sist men inte minst berättar de också att bilen, som lyder under namnet GT4 Stinger, har en fyrcylindrig tvålitersmaskin som med turbo pumpar ur sig 320 hästkrafter som sätter fart på det bakre hjulparet.

Om tio dagar får vi reda på mer om GT4 Stinger.