Kia K9

Kia K9 – första officiella bilderna

Daimler-Benz lyckades inte med Maybach och Volkswagen lyckades inte riktigt med Phaeton men nu ska Kia försöka göra vad dessa giganter har misslyckats med – att sälja en stor och lyxig bil. Här är första bilderna på Kia K9.

Att Kia har varit på gång med en ny flaggskeppsmodell har stått klart sedan länge och för några veckor sedan släppte de några skisser som visade ungefär hur den kommande bilen ser ut. Nu bjuder de däremot på äkta vara och skickar ut riktiga officiella bilder som visar exakt hur bilen ser ut.

 Alla kan genast konstatera att skisserna inte ljög, Kias flaggskepp är väldigt likt BMW 7-serie. Vi tycker oss också kunna se linjer från en rad andra europeiska storbilar, bland annat BMW 5-serie GT, Maserati Quattroporte och Citroën DS5. Att sydkoreanerna har låtit sig inspireras är tydligt, men till deras försvar ska väl sägas att K9 i alla fall inte är ful.

 Namnfrågan återstår att lösas. K5 heter Optima i Europa, K7 heter Cadenza i USA, vilket borde tyda på att även K9 får ett mer personligt namn när den ska säljas utanför Sydkorea. Bakhjulsdriven blir den hur som helst, V6- och V8-motorer är att vänta.