Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070912-kia-kee-concept070912-kia-kee-concept070912-kia-kee-concept
070912-kia-kee-concept

Kia Kee Concept – så här ser den ut

Tidigare i år har Kia släppt två smygtittsbilder på en bil som de kallade Sportcoupé Concept. Nu är bilen officiell på Frankfurtsalongen – namnet på bilen är Kia Kee Concept.

Övre bilden där man endast ser frontens ”ljusslinga” känner du säkert igen. Det är en av bilderna som Kia tidigare släppt som förhandstitt på deras konceptbil Kia Kee.

Kia Kee Concepts formgivning är en vidareutveckling av den som användes på konceptbilen Ex cee´d cabrio. Bakom de båda bilarna ligger Audis tidigare designchef Peter Schreyer.

Kia Kee Concept är 2+2-sitsig och 430 centimeter lång. Det första man lägger märke till är den breda och låga profilen. Enligt Automotive News är bilen utrustad med Kias nästa generation V6-motor på två liter som utvecklar 200 hästkrafter. Kraften går via en sexväxlad automatlåda.

Enligt Peter Schreyer ska Kia Kee med sina rena och bestämda linjer framhäva Kias framtid och samtidigt attrahera en helt ny typ av kunder. Han säger också att Kia Kee inte är en utstuderad och dyr bil utan en bil för sportbilsälskare som man verkligen har råd med.

Kia har dessutom officiellt gått ut med att Kia Kees grill är deras nya ansikte och ska genomsyra hela Kias modellprogram så småningom.