Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia Niro Concept – från Frankfurt till Frankfurt

I Kias monter på bilsalongen i Frankfurt om några veckor kommer konceptbilen Niro att stå, men den har inte färdats långt – den är nämligen ritad mindre än en kilometer från bilsalongen.

Till de bilmärken som anses vara på hemmaplan på bilsalongen i Frankfurt hör väl knappast Kia, men faktum är att det sydkoreanska företaget har sin europeiska designavdelning i just Frankfurt, mindre än en kilometer bort från de mässlokaler där bilsalongen hålls.

Just där har också företagets senaste konceptbil, Kia Niro Concept kallad, tagits fram. Och det är knappast någon hemlighet att bilen ska dra främst europeiska blickar till sig. Niro har ett lite suv/crossover-liknande utseende samt måsvingedörrar, men ska trots detta förevisa en ny modell i det så kallade B-segmentet. Alltså i samma storleksklass som Ford Fiesta och Renault Clio – eller för den delen Kias egen småbil Rio.

Kia har dock valt att vara påfallande sparsmakade vad gäller information om Niro Concept hittlls. Det enda vi vet är att chefsdesignern för projektet tydligen heter Gregory Guillaume, samt att vissa delar av bilen är gjorda i rostfritt stål.

Kanske får vi veta mer när premiären sker på Frankfurtsalongen den 10 september.