Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia Niro - en smygtitt på kommande hybriden

Kia delar med sig av skisser på kommande hybridsuven Niro som ska premiärvisas till våren.

2013 visade Kia upp sin konceptbil Niro på bilsalongen i Frankfurt. Då var det, som vanligt med konceptbilar, en ganska extrem skapelse med bland annat saxdörrar likt bland annat Ferrari LaFerrari.

Nu ligger modellen närmare produktion och har således ett mer städat utseende. Officiell premiär av den nya Nissan Juke-konkurrenten väntas bli i början av 2016, men redan nu delar Kia med sig av skisser som ger oss ett hum om hur den kan komma att se ut.

Utseendemässigt syns släktskapet med andra Kia-modeller tydligt, särskilt nyligen presenterade Sportage. Niro kommer att placera sig mellan Soul och Sportage i modellutbudet och Kia vill beteckna den som en HUV, Hybrid Utility Vehicle.

Drivlinan sägs vara en 1,6-liters bensinmotor med 104 hästkrafter och 147 newtonmeter, denna får hjälp av en elmotor på 32 kW och har ett litium-polymer-batteri på 1,45 kWh. Kraften skickas via en sexstegad dubbelkopplingslåda. Vid lansering kommer Niro att erbjudas med framhjulsdrift och senare kan fyrhjulsdrift bli aktuellt som tillval.