Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia Niro ska ta upp kampen med Juke

Kia har visat flera tecken på att vilja ge Nissans storsäljare Juke en fight. Konceptbilen Niro är ytterligare ett tecken på att en liten suvmodell från Sydkorea är på gång.

Nissan Juke må vara utskälld av många men den har köpts av ännu fler. Kia tittar avundsjukt på försäljningssiffrorna för Juke och jobbar på att ta fram en konkurrent. Kanske kommer den att se ut som konceptbilen Niro som finns att hitta i Kias Frankfurtmonter?

 Med det uttalade syftet att utforska möjligheterna för en suv i B-segmentet har Kias Frankfurt-baserade designstudio tagit fram konceptet Niro. Axelavståndet (259 cm) och längden (419 cm) tyder på att en kommande produktionsbil blir en direkt konkurrent till Juke. Niro är byggd på en ny plattform som ska utgöra grund för kommande modeller i B-segmentet från Kia. En modell liknande Niro förväntas gå i produktion inom de närmaste två åren.

 Konceptbilen drivs av Kias turboladdade 1,6-liters bensinmotor, kallad Gamma, som utvecklar 160 hästkrafter. Kraftöverföringen sköts av en sjustegad dubbelkopplingslåda och fyrhjulsdrift fås i form av en 45 hästkrafter stark elmotor som vid behov kan sätta fart på bakhjulen.