Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kia Optima Sportswagon intar svensk mark i helgen

Det stundar Sverigepremiär för Kia Optima Sportswagon, en modell som den svenska generalagenten tror hårt på och därför också satsar hårt på. Här är lite fakta och reklamfilmen som kommer att rulla upp på svenska teveapparater inom kort.

På torsdag kommer Teknikens Värld nummer 21/2016 ut till butikshyllorna, ett nummer där du kan ta del av första provkörningen av Optima Sportswagon, kombimodellen som många tror hårt på, inte minst Kia själva. Som en liten aptitretare inför vad som komma skall (tidningen på torsdag) kan du läsa direktrapporten här.

Kommande helg (17-18 september) är det säljpremiär för Optima Sportswagon som kostar från 279 900 kronor (kampanjpris). För denna summa är det bensinversionen 2,0 CVVL Komfort Automat med 163 hästkrafter som erbjuds.

Det finns en turbomatad bensinare, Optima Sportswagon GT, med 245 hästkrafter för den som är ute efter lite mer knuff vid gaspådrag (0-100 km/h på 7,6 sekunder). Från 359 900 kronor kostar denna prestandaversion som har en hel del extra finesser än övriga utrustningsnivåer.

Även ett dieselalternativ finns tillgängligt vid lanseringen i helgen, nämligen 1,7 CRDi med 141 hästkrafter som i Komfort-utförande kostar från 292 900 kronor. Då ingår en sjuväxlad dubbelkopplingslåda.

Utöver redan nämnda utrustningsnivåerna Komfort och GT finns även mellantingen GT-Line som innehåller exteriöra detaljer från GT-modellen, elstol på förarsidan, vassare ljudsystem, LED-strålkastare med kurvljus, helljusassistans, panoramaglastak, döda vinkel-varnare och mycket annat.

Bland standardutrustningen, oavsett utrustningsnivå, finns bland annat adaptiv farthållare med autobroms, filhållningsassistans och skyltavläsare.

För att uppmärksamma svenskarna på att Optima Sportswagon är på väg att inta Svea rike har Kia Motors Sweden tagit fram en handfull reklamfilmer där de låter barn testa bilen – på ett annorlunda sätt jämfört med vad vi är vana vid. Hela testfilmen ser du nedan. Där får vi bland annat reda på att Optima Sportswagon inte kan ladda 30 mobiltelefoner samtidigt.

https://youtu.be/uEARqs_ImRc