Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det är lite speciellt eftersom Niro laddhybrid inte har en backväxel
2 AV 2
Foto: Kia

Kia Picanto uppdateras med arg front

I Sverige är den en doldis, men på vissa marknader en storsäljare. Nu uppdateras Kias minsta modell Picanto med ny teknik och ilskna former från märkets största modell.

Kia Picanto står inför ett ansiktslyft och det är inte svårt att se var inspirationen kommer från. Lilla Picanto får en front som påminner starkt om Kias senaste och största modell EV9. Kias så kallade tigernos är förstärkt och strålkastarenheterna har blivit betydligt större och vassare i formerna.

Den uppdaterade versionen av Picanto kommer endast att säljas i de två utförandena bas och GT Line och det är den senare vi får se på bild. Hur tuff småbilen kommer att se ut i basutförande återstår att se. Picanto GT Line har 16-tumsfälgar i speciell design som standard medan basmodellen har pyttesmå 14-tumsfälgar och kan köpas med 15 eller 16 tum som tillval. Båda versionerna får den nya, och trendriktiga, bakljusrampen som täcker hela bakluckans bredd och GT Line får därtill en nedre bakre stötfångare med diffusorutseende.

1 AV 6
Foto: Kia
2 AV 6
Foto: Kia
3 AV 6
Foto: Kia
4 AV 6
Foto: Kia
5 AV 6
Foto: Kia
6 AV 6
Foto: Kia

Tredje generationen Picanto, lanserad 2017, har på senare tid endast sålts med en 1,0-litersmotor med 67 hästkrafter på svenska marknaden. Den finns kvar, oförändrad, och kompletteras med en 1,2-litersmotor. Om den senare kommer att säljas i Sverige är ännu inte känt. Båda har en femväxlad manuell växellåda som standard och en femväxlad robotiserad auutomatlåda som tillval.

Foto: Kia

Insidan uppdateras med en digital instrumentering framför ratten och infotainmentsystemet har Apple CarPlay och Android Auto som standard och uppdateras trådlöst via molnet. Picanto får dessutom en rad nya säkerhetssystem, bland annat ett system som kan identifiera fordon, fotgängare och cyklister och styra undan för att undvika en frontalkrock, samt döda vinkel-varnare, autobroms vid backning och den numera lagstadgade hastighetsvarnaren som varnar med med ljudsignal när hastigheten överskrids.