Kia Picanto X-Line officiell

Högre markfrigång, tuffa detaljer och starkaste motorn någonsin för modellen. Där har du Kia Picanto X-Line som gör debut i Frankfurt.

Den kanske inte kommer att bli Frankfurtssalongens mest fotograferade bil men där kommer den i alla fall att debutera: Kia Picanto X-Line. Som namnet antyder och bilderna visar så handlar det om en tilltuffad version av Kias minsting som debuterade 2004 och som kom i sin senaste skepnad tidigare i år och som vi provkörde i våras.

Som brukligt med bilar som vill ge sken av att ha terrängegenskaper handlar det om kosmetiska uppdateringar som rejält dimensionerade plastdetaljer och hasplåtar under stötfångarna plus naturligtvis höjd markfrigång – i detta fall 156 millimeter, 15 mer än hos vanliga Picanto.

X-Line kommer också med kontrasterande färger i grill, runt dimljus, i listen ovan bakre hasplåt och i detaljer invändigt.

Men X-Line blir även tuff under motorhuven de den får den hittills starkaste motorn någonsin för modellen: 1,0 T-GDI på 99 hästkrafter, och som tar bilen 0-100 km/h på 10,1 sekunder. 0,45l/mil ska motorn dra vid blandad körning och släppa ut 104 gram koldioxid per kilometer. Samma motor kommer finnas Picantos GT-line.

Kia Picanto X-Line kommer att börja säljas i Europa under fjärde kvartalet 2017, några priser är inte presenterade i dagsläget. Modellen Picanto har toppat försäljningen i A-segmentet de senaste två åren i Sverige.