Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051216_kia_rio
051216_kia_rio
051216_kia_rio
051216_kia_rio Foto: Ruben Börjesson

Kia Rio bästa bil i Östeuropa

Kia Rio är årets bästa bil. I alla fall om man frågar organisationen "Autobest Among Emerging Markets". Teknikens Värld håller inte med Autobest.

Kia Rio har fått pris för årets bästa bil. Det är motorjournalisterna i organisationen Autobest som överraskande utnämnt den lille koreanen till bästa bil.

Autobest, vars hela namn är "Autobest Among Emergin Markets", består av motorjournalister från tillväxtländer i Europa. Det vill säga Bulgarien, Cypern, Tjeckien, Makedonien, Rumänien, Polen, Serbien, Slovakien, Kroatien Slovenien, Turkiet och Ukraina. De har sen 2001 utnämnt årets bil och årets motivering lyder:

"Nya Rio är modern, praktisk och mycket prisvärd, det vill säga en bil som täcker de behov och krav regionens genomsnittlige bilägare har."

Teknikens Värld provkörde i våras nya Rio. Ruben Börjesson satt bakom ratten och blev inte lika entusiastisk som Autobest är. Visserligen en modern bil men väldigt blyg i det mesta, den har precis det som den behöver och inget mer och frågan är om det är särskilt prisvärt?